Flera misshandlade på villafest

Två ungdomar ska ha gett sig på och misshandlat fem personer i samband med en urspårad villafest i Halvorstorp sent på fredagskvällen.

ANNONS
|

När polisen, strax före midnatt, kom till platsen hittade de en person liggandes på marken. Han blödde från ansiktet men var talbar, enligt polisen.

Situationen var kaotisk och flera personer hade blivit misshandlade.

– Det handlar om två gärningsmän, den ene greps igår. Han släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt, säger Marcus Carlsson, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Killen som greps, en 16-åring, försökte först hålla sig undan polisen, men kunde gripas i samma område som festen. Samtidigt ska ungdomar ha sprungit runt och sparkat sönder brevlådor, de ska också ha sparkat på en parkerad bil.

– Det här är ungdomar i 15-16-årsåldern allihop. I sådana här sammanhang, när det är en fest, handlar bråken ofta om att objudna personer blivit arga när de inte fått komma in, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

ANNONS

Men han poängterar att polisen inte fått någon klarhet i vad som låg bakom just det här bråket.

Enligt Marcus Carlsson, inre befäl i Trollhättan, ska fem anmälningar om misshandel ha gjorts i samband med villafesten i Halvorstorp.

Tre personer togs med för fylleri och det skrevs flera anmälningar om skadegörelse.

ANNONS