Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Flera orsaker till att upploppen upphörde

Förra veckans upplopp fick ett tvärt slut på fredagskvällen och efter det har det varit lugnt på Kronogården. Polisen menar att det beror på en mängd olika faktorer de inte närmare vill gå in på.

Texten börjar under videoklippet.

Onsdagsnatten och torsdagsnatten på Kronogården dominerades av upplopp och oro. Till en början var det bråk mellan två grupper där tillhyggen användes. Situationen eskalerade under dag två då polisen attackerades med stenar. En polisbil blev förstörd och en annan fick däcken sönderskurna. 

Läs mer: Jagade polisbil med stenar

Under fredagsnatten hade allt lugnat ner sig och polisen kunde rapportera att det varit en lugn kväll i området.

– Det finns ingen direkt orsak till att det lugnade ner sig. Vi har fått in olika signaler och det finns olika uppgifter. Vad det rör sig om vill jag inte gå in närmare på, säger Jack Lennartsson, kommunpolis i Trollhättan.

Gjorde ni något särskilt från polisens sida för att lugna ner situationen?

– Vi kan ha varit en bidragande orsak, men det vet man aldrig. Som jag sa tidigare finns det ingen speciell orsak, fortsätter Jack Lennartsson.

Läs mer: Ville skydda väktare – då startade upploppet​

Polisen kommer nu att jobba på som vanligt med en polisiär närvaro i området.

– Vi har den vanliga beredskapen. I området försöker vi ha en bra kontakt med alla som är engagerade i området, både från föreningar och kommunens verksamhet. Vi försöker också få in iakttagelser från allmänheten, säger Jack Lennartsson.

Se mer från - Upplopp på Kronogården
MEST LÄST