Flera poliser skadades på sjukhus

En polis fick ett sprucket ögonbryn och en annan bröt ett finger under tumult på sjukhuset Näls psykiatriska akutmottagning på torsdagen.

ANNONS
LocationNäl, Trollhättan||

De två poliserna skulle tillsammans med ytterligare en polis uträtta ett ärende på Näl och tog vägen genom akutpsykiatrimottagningen. Där var en man i 35-årsåldern i uppror eftersom han, enligt polisen, inte fick den vård han krävde.

När poliserna skulle försöka lugna mannen ska han ha fått tag i en flaska som han slog i huvudet på en av poliserna vars ögonbryn sprack. Samtidigt, oklart hur, bröt ena kollegan ett finger.

Det framgår inte hur den desarmerade polisstyrkan fick in den våldsamme mannen i polisbilen för färd till polishuset i Trollhättan. De skadade poliserna fick dock stanna kvar på Näl för att låta sig sys i ögonbrynet och få bandage om det brutna fingret.

ANNONS

Händelsen inträffade vid 14-tiden på torsdagen. Åklagare beslutade senare att den våldsamme mannen skulle försättas på fri fot. Han är emellertid misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

ANNONS