Till salu. Solgården har under många år varit en rekreationsanläggning för barn med funktionsnedsättningar. Nu ska anläggningen säljas.
Till salu. Solgården har under många år varit en rekreationsanläggning för barn med funktionsnedsättningar. Nu ska anläggningen säljas.

FUB Trollhättan säljer Solgården: ”Ohållbart”

Driften har blivit för dyr, pengarna till renovering finns helt enkelt inte. Därför har FUB Trollhättan tagit beslutet att sälja sin rekreationsanläggning Solgården. – Det är givetvis jättetråkigt, säger Martin Lundstedt, föreningens ordförande.

ANNONS
|

FUB Trollhättan bestämde sig för att sälja Solgården redan i mars i år, och i dagarna kommer anläggningen ut på marknaden.

Bakgrunden till beslutet är att anläggningens underhåll eftersatts under många år, detta för att den ideella föreningen inte haft tillräckligt med pengar.

– Solgården är en för tung apparat att driva runt helt enkelt. Men vi är lika bedrövade och ledsna som alla andra över det här. Vi har ju jobbat i flera år med att försöka rädda anläggningen, säger Martin Lundstedt.

Spiken i kistan kom när föreningens ansökan från allmänna arvsfonden om sex miljoner kronor avslogs i slutet av februari i år.

ANNONS

Pengarna skulle ha gått till att renovera upp de nedgångna byggnaderna.

– När vi inte fick pengarna blev det ohållbart. Utan dem blir det bara små renoveringar och att släcka akuta bränder här och där, säger Martin Lundstedt.

Solgården består av flera större och mindre byggnader på en 9 000 kvadratmeter stor tomt belägen vid Gaddesanna. När anläggningen kommit ut på marknaden och budgivning startat kommer styrelsen att ta ställning till vem som ska köpa Solgården. Anläggningen kommer att drivas som vanligt fram till den sista augusti, vad som händer därefter är oklart.

ANNONS