Vänersborgstågen rullar - men stora förseningar

Växelfelet i Vänersborg som stoppade alla tågtrafik mellan Uddevalla och Herrljunga är avhjälpt.

ANNONS
|

Tågtrafiken för resenärer på sträckan Uddevalla-Herrljunga stod helt stilla under torsdagen och fram till 14-tiden på fredagen. Orsaken var ett växelfel i Vänersborg.

- Felet är åtgärdat, men det är stora förseningar och vissa avgångar är inställda. Den som ska ut och resa bör hålla noga koll på tiden för avgångar, säger Henrik Sandström, störningkoordinator på Västtrafiks störningssamordning.

Hur länge tågtrafiken kommer att påverkads av det tidigare växelfelet kan han inte svara på. Men troligen resten av fredagen.

Brand i ställverk

Förpendlare i Vänersborg/Trollhättan – även Mellerud – tur och retur till Göteborg var det också stora problem under torsdagen. Anledningen var en brand i en högspänningskabel i ett ställverk.

ANNONS

På fredagen rullade dock tågen på i stort sett som vanligt mellan Mellerud och Göteborg.

Branden ställde även till med problemen på sträckorna från Göteborg mot Stockholm och Malmö.

20 bussar räckte inte

– Efter ett omfattande stopp tar det tid att komma ikapp, säger Lena Jovén hos Västtrafiks presstjänst.

Hon kan inte svara på hur många avgångar som ställdes in på torsdagen. Inte heller hur stora förseningarna var på de tåg som gick.

– Men vi satte in 20 bussar, men det räckte inte tyvärr. Resenärer hade också möjlighet att åka taxi och i efterhand få förseningsersättning. Man har 60 dagar på sig att ansöka om den, säger Lena Jovén.

Hur stora kostnaderna brukar bli efter omfattande tågstopp och förseningar känner hon inte till.

ANNONS