Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Här firas nationaldagen i Trollhättan

Sommaren har gjort entré och den inleds lägligt med Sveriges nationaldag på måndag. I år firas den både på Spikön och i Sjuntorp.

Det traditionella nationaldagsfirandet inleds klockan 15 på Drottningtorget där Missionskyrkans Symphonic Band spelar. I samband med det invigs N3:s konstprojekt Jag äger Trollhättan!

Därefter fortsätter festen på en mindre traditionstyngd plats. Tidigare år har firandet ägt rum på Hojumstunet men i år leder avmarschen från Drottningtorget i stället till Spikön.

– I samband med stadens hundraårsjubileum ville vi prova något nytt. Spikön har blivit en oas för barnfamiljer och det vill vi ta vara på, säger Jenny Persson, kultursekreterare.

På plats på Spikön kommer det hållas ett antal musikuppträdanden med barnkörer, N3:s musikorkester och Trollhättans Stadsmusikkår. Jorge Pereira får ta emot utmärkelsen Årets Brobryggare och TTELA:s chefredaktör Ingalill Sundhage är högtidstalare. I samband med firandet är det också sommarpremiär för flotten över kanalen.

Även i Sjuntorp satsas det på att bredda programmet för att årets firande ska locka både gamla och unga. Klockan 16 är det samling på Sjuntorpsvallen. Där blir det underhållning med sång- och teatergruppen Det Stora Sångkalaset, Spelmanslaget Trollpacket, Sjuntorpsmusiken och Lilla Edets Musikförening, Trollhättans Sångargille och Sjuntorps Folkdanslag. Magnus ”Ölme” Eriksson håller högtidstal och konferencier är Hasse Svensson.

MEST LÄST