Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

budget3
IDROTTSVÄNLIGT. Riksidrottsstyrelsen gör nu en utökad satsning på fler elitidrottsvänliga lärosäten, Högskolan Väst är ett av dessa.

Högskolan vill hjälpa elitidrottande studenter

Riksidrottsstyrelsen gör nu en utökad satsning på fler elitidrottsvänliga lärosäten och Riksidrottsuniversitet. Bland dessa lärosäten kommer Högskolan Väst att ingå.

Syftet med satsningen är att stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft.

– Vi har och har haft studenter som utövar framför allt fotboll, bandy och längskidor på elitnivå. Vi hjälper dem redan i dag att anpassa sina studier, säger Liselott Lycke, kvalitetschef vid Högskolan Väst i ett pressmeddelande.

De studenter som antas framöver kommer att kunna söka om ett extra bidrag från Riksidrottsförbundet för sin individuella elitsatsning.

– Med tanke på vår profil, arbetsintegrerat lärande, så tycker att det är väldigt roligt att kunna hjälpa studenterna att utveckla dubbla karriärer, säger Liselott Lycke.

– Anpassningarna för elitidrottare kan exempelvis handla om praktik i tio veckor som delas upp i kortare perioder, och seminarier som studenterna ska kunna följa via videolänk, säger Peter Mattsson, idrottschef Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

MEST LÄST