Hotade tre med pistol - döms

En 30-årig man som stått åtalad för bland annat grovt olaga hot, misshandel och vapenbrott har nu dömts. Vänersborgs tingsrätt dömer mannen till fängelse i två år och två månader.

ANNONS
|

Den 15 mars ska den nu dömde mannen ha tagit sig in i en lägenhet på Krononogården och hotat personerna som var där. I lägenheten befann sig en kvinna och en man som bodde där samt en tredje person. 30-åringen ska ha haft 2 skarpladdade pistoler fullt synliga i sina händer när han kom in i lägenheten. Pistolerna ska sen ha riktats mot personerna och en av männen ska sedan ha blivit misshandlad med en av pistolkolvarna. Ett skott eller blindgångare ska också ha avlossats under händelsen.

Läs mer:Hotade trio beväpnad med två pistoler

Upprinnelsen till händelsen ska ha varit att en av de hotade haft en penningskuld till 30 åringen. När polisen larmas till platsen är han borta men de kan sedan gripa honom i en annan lägenhet. I lägenheten där mannen grips hittas även ammunition och skjutvapen som kan kopplas till mannen.

ANNONS

Vänersborgs tingsrätt har helt gått på åklagarens linje och i likhet med denna funnit att brotten bör bedömas som grova. Därför dömer de mannen till fängelse i två år och två månader.

Förutom fängelsestraffet ska han även betala skadestånd på vardera 20 000 till de tre brottsoffren. Mannen har hela tiden nekat till brotten förutom ett ringa narkotikabrott han också stått åtalad för.

Vänersborgs tingsrätt anser också att 30-åringen ska stanna kvar i häkte till dess att domen vunnit laga kraft.

ANNONS