Hotfulla. Vid övre slussen ska asfaltsläggarna ha kört bort andra husbilsägare.
Hotfulla. Vid övre slussen ska asfaltsläggarna ha kört bort andra husbilsägare.

Hotfulla asfaltsläggare i Trollhättan

Så kallade irländska asfaltsläggare ska sedan i fredags ha tagit över husbilsparkeringar och uppträtt hotfullt mot andra husbilsägare.

ANNONS
|

I fredags kom det in flera tips till TTELA om att så kallade irländska eller brittiska asfaltsläggare hade ställt sig på ett gräsfält längs Flygfältsvägen i närheten av Saabs gamla motionshall, på mark som tillhör Nevs. En av tipsarna nämnde att det ska ha rört sig om ett 15-tal husbilar. Under lördagen ska de ha flyttat sig till husbilsparkeringen vid övre slussen och där kört bort andra husbilsägare enligt en annan tipsare.

– Dom gormade och skrek en massa svordomar så att åtta till tio husbilar lämnade platsen. Engelsmännen stod och applåderade när husbilsägarna lämnade platsen, säger samme tipsare.

När TTELA besöker husbilsparkeringen vid syns inte några asfaltsläggare till, så troligt är att de flyttat någon annanstans.

ANNONS

Polisen har vetskap om asfaltsläggarnas beteende, men de kan inte göra något förrän markägaren lämnat in en anmälan och Kronofogden beslutat om avhysning. Polisen säger också att problemen kommer finnas kvar så länge någon köper deras tjänster.

ANNONS