Arkivbild.
Arkivbild.

Hundägare attackerades med smällare

En anmälan om försök till misshandel gjordes under torsdagskvällen i Trollhättan.

ANNONS
|

– En person var ute och gick med hunden på Lextorp under kvällen när några ungdomar ska ha dykt upp och skjutit raketer mot honom, säger Christer Fuxborg, presstalesman på polisen i region Väst.

Flera polispatruller kallades till platsen men några eventuella misstänkta fanns då inte kvar på platsen. I övrigt har det varit en lugn natt, enligt Trollhättepolisen.

På andra håll i Västsverige har det varit desto stökigare. Polisen i region Väst hade inom loppet av bara ett par timmar på torsdagskvällen fått in drygt 20 olika inrapporteringar om ungdomar som skjuter raketer och kastar smällare, bland annat i Göteborg, Halmstad och Skara. Enligt polisen skjuter ungdomarna mot hus, skolor, butiker, kollektivtrafik och förbipasserande i olika bostadsområden. I Borås ska en fyrverkeripjäs ha exploderat intill en fyraårig flicka. Hon klarade sig lyckligtvis utan fysiska skador.

ANNONS

– Om man skjuter på en balkong eller ett fönster kan de gå sönder och det kan börja brinna. Så det här är verkligen ingen rolig utveckling, säger Hans Lippens på polisen i region Väst till Göteborgs Posten.

Hantror att den enda lösningen är att förbjuda försäljningen av fyrverkerier helt, eller åtminstone kontrollera den hårdare. – Även om säkert det är många vuxna som köper och ger till barn. Om man ser till omfattningen så är det en sådan ökning att det kanske är dags att se över om man ska fortsätta att sälja raketer överhuvudtaget. Det kanske räcker med att de avfyras under ordnade former som till exempel Göteborgs-Postens nyårsfyrverkeri.

LÄS OCKSÅ: Väktare attackerades med raketer

ANNONS