Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Anna Blackwell, undersköterska, och Lotta Johansson, IVA-sjuksköterska, fick ta emot Svenska Hygienpriset 2017.
Anna Blackwell, undersköterska, och Lotta Johansson, IVA-sjuksköterska, fick ta emot Svenska Hygienpriset 2017.

IVA får Svenska hygienpriset 2017

NU-sjukvårdens intensivvårdsavdelning har fått Svenska Hygienpriset 2017 av Svensk förening för vårdhygien.

Intensivvårdsavdelningen, IVA, får priset för sitt arbete med att minska vårdrelaterade infektioner genom ökade kunskaper och bättre städrutiner.

IVA:s hygienombud Anna Blackwell, undersköterska, och Lotta Johansson, IVA-sjuksköterska var på plats den 5 april på de årliga hygiendagarna i Västerås för att ta emot priset.

– Vi är glada och stolta. Vårt arbete visar att små förändringar kan ge stora resultat, genom utbildning, nya städrutiner, byte av utrustning – och lite tjat, säger Anna Blackwell i ett pressmeddelande.

Priset består av ett diplom och en stor vas i glas.

Svenska Hygienpriset delas ut av Svensk Förening för Vårdhygien. Det tillfaller organisation, företag, arbetsplats eller enskild person som gjort betydande insatser inom hygienområdet inom vård, omsorg, tandvård eller veterinärmedicin, inklusive deras serviceverksamheter. Svenska Hygienpriset delas ut årligen under Hygiendagarna.

Juryns motivering

"Svenska Hygienpriset 2017 går till Lotta Johansson och Anna Blackwell för deras pedagogiska arbete med patientsäkerhet genom kartläggning av bakterieförekomst i den patientnära vårdmiljön. Riktade utbildningsinsatser och upprepade uppföljningar har lett till förändrade städrutiner av känsliga tagytor och nya rutiner för inköp av produkter och material som används i den direkta vården".

MEST LÄST