Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

stream-binary
Bild: Andreas Olsson

Känd restaurang begärs i konkurs

Skatteverket och en tidigare anställd har nu begärt Pitchers i konkurs. Eftersom Kronofogden konstaterat att inget finns att mäta ut ser de ingen annan möjlighet att få tillbaka sina pengar. Skulderna uppgår i dag till 3,1 miljoner kronor.

Att allt kanske inte stod rätt till med Pitchers i Trollhättan började uppdagas i januari. Då stängdes krogen och till TTELA sa ägaren att stängningen berodde på att ett nytt koncept skulle provas.

Läs mer: Krogpersonal blåstes på lönen

Ganska snart visade det sig att stängningen berodde på företagets ekonomiska bekymmer.

TTELA kunde då berätta om anställda som inte fått sina löner, artister som blivit utan gage och två quizzledare som restaurangägaren försökt lura med fejkade utbetalningar. Några pengar har varken de här personerna eller de många företag som inte fått sina fakturor betalda sett röken av. I stället har skulderna hos Kronofogden fortsatt att växa.

I januari uppgick de till 800 000 kronor, i mars till 2,25 miljoner kronor. I maj har de ökat ännu mer och ligger nu på strax över 3,1 miljoner kronor.

Läs mer: Pitchers skulder ökar lavinartat

Den största posten av skulderna är till Skatteverket och uppgår till drygt 900 000 kronor och myndigheten har nu begärt företaget bakom Pitchers i konkurs.

I sin konkursansökan som lämnats in till Vänersborgs tingsrätt har det också bifogats dokument från Kronofogden. I dessa dokument står att Kronofogden försökt nå ägaren för att få till en utmätning, men han har inte gått att nå. I samma dokument konstateras också att Kronofogden inte funnit några tillgångar som går att mäta ut.

Läs mer: Ägaren fejkade utbetalning till quizmakare

Förutom Skatteverket har också en tidigare anställd via sitt juridiska ombud lämnat in en konkursansökan. Den anställdes fordran är på drygt 30 000 kronor och handlar om lön som aldrig betalats ut.

Konkursförhandling i Vänersborgs tingsrätt kommer hållas 4 juni oavsett om Pitchers ägare dyker upp eller inte.

MEST LÄST