Det blev ett stort polispådrag i Sjuntorp under den gångna helgen.
Det blev ett stort polispådrag i Sjuntorp under den gångna helgen.

Kommun och polis möttes efter misstänkta hotbilden

Den upplevda hotbilden mot ett HVB-hem för ensamkommande i Sjuntorp visade sig att ha sitt ursprung i en pågående polisutredning. Nu har Trollhättans stad och polisen haft ett möte för att ventilera händelsen.

ANNONS
|

TTELA har tidigare skrivit om hur ett anonymt samtal till en verksamhetschef – där adressen till boendet i Sjuntorp efterfrågades – och en silverfärgad bil som siktades vid detsamma ledde fram till att en misstänkt hotbild tornade upp sig.

– Det anonyma samtalet drog igång varningsklockorna hos verksamhetschefen. Den springande punkten var just detta, säger Peter Asp, informationschef i Trollhättans stad.

Kommunen agerade snabbt och satte in väktare. Natten till lördag inträffade sedan händelsen då en väktare ska ha uppfattat sig blivit beskjuten av någon i en silverfärgad bil som försvann från platsen.

Kommunen evakuerade boendet, och när det senare framkom att både samtalet och bilen som siktats tidigare under veckan hörde ihop med att polisen arbetade med en pågående utredning var Peter Asp kritisk till det anonyma agerandet.

ANNONS

Under onsdagen ägde ett möte rum mellan kommunen och polisen.

– Man kunde konstatera att allt inte skötts optimalt, men nu känns det som att vi hittat ett bra sätt för att undvika att något liknande sker igen. Allt handlar om kommunikation, säger Peter Asp.

– Det känns som att polisen fick förståelse för effekterna. Det här har kostat både lidande oro och pengar, men nu känns det bra.

Lars Eckerdal, kanslichef för polisområde Fyrbodal var med under mötet.

– Vi diskuterade händelseutvecklingen och kom överens om kontaktvägarna. Vi försöker alltid arbeta så att om det framkommer brister behöver vi hantera dem och utvecklas, säger han.

Är ni självkritiska?

– Snarare ser jag det som att det funnits brister i kommunikationen, men allt måste också sättas i ljuset av att vi inte kan vara öppna när vi hanterar ett spaningsärende. Och det tror jag alla förstår, säger han.

I den pågående utredningen tog polisen i tisdags in en person med anknytning till boendet på förhör. Denne är släppt men misstänkt för ett brott.

Situationen med den misstänkta skjutningen och lördagsnattens händelser är fortfarande höljda i dunkel. Polisen tittar polisen fortfarande, som TTELA tidigare skrivit, på andra förklaringar. Vildsvinsjakt eller en smällande bildörr är två hypoteser.

ANNONS
ANNONS