Lekfullt när Kronan bjöd till fest

Med en konfettismäll invigdes den nya rymdlekplatsen på Kronogården. Därmed gick också startskottet för Hela Kronan gungar.

ANNONS
|

Många samlades på torget och i dess närhet för att vara med och festa. Längs torget fanns matstånd, hantverkare och föreningar som visade upp sina verksamheter.

Men den stora centralpunkten var scenen där stadsdelens egen litteräre son Morgan Larsson invigde dagen.

– Härligt att se så många här. Jag känner det varje gång jag kommer i höjd med OK-macken att nu är jag hemma. Nu ska vi dansa, umgås och ha trevligt, sa Morgan och lyste på kapp med den stekande solen.

Dagens stora höjdpunkt var invigningen av den nya rymdlekplatsen i kvarteretSkördetröskan.

Projektledaren för lekplatsen SusannaWallin presenterade stolt att det nu var det dags att släppa in alla barn, som väntat förväntansfullt.

ANNONS

Det uppspända bandet till lekplatsen klipptes och konfettin brändes av. Till ett stort tjut översvämmades rymdlandet av springande och glada barn, som ville testa linbana, rutschkana och gungor.

– De har verkligen lyckats med den här lekplatsen, den är väldigt fin och det känns att den är gedigen, med ordentliga bjälkar och konstruktioner, sa Johanna Nolvall, som besökte lekplatsen med resten av familjen.

Och därmed var festen igång på allvar, som fortsatte ända långt in på kvällen.

ANNONS