FACKELTÅG. Efter dådet anordnades fackeltåg mot våld och rasism. På årsdagen blir det en ny manifestation anordnad av Trollhättans stad.
FACKELTÅG. Efter dådet anordnades fackeltåg mot våld och rasism. På årsdagen blir det en ny manifestation anordnad av Trollhättans stad.

Manifestation på årsdagen av Kronandådet

Trollhättans stad uppmärksammar årsdagen av Kronan-attacken med en manifestation mot rasism och för alla människors lika värde.

ANNONS
|

Den 22 oktober är det ett år sedan Anton Lundin Pettersson maskerad tog sig in på skolan Kronan och mördade flera personer. Det kommer att uppmärksammas med ett fackeltåg från Lextorpskyrkan till Kronan där en manifestation mot rasism och våldska äga rum. – Manifestationen är öppen för allmänheten och vi hoppas att alla verkligen tar chansen att visa sin delaktighet och sin tro på framtiden, säger Trollhättans stads informationschef Peter Asp i ett pressmeddelande. Bland de medverkande finns utbildningsministern Gustav Fridolin (MP), kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund och rektor Djeno Mahic som alla kommer att hålla tal. Sångerskan Jenny Andersson deltar också liksom familjer till de drabbade.

ANNONS

Leith Eskandar, bror till mördade Lavin Eskandar, ska framföra tre låtar från sin nya skiva Ängel och elever från flera skolor visar en utställning med egna flaggor och teckningar under temat tolerans, mångfald och inkludering. Fackeltåget avgår från Lextorpskyrkan mot Kronan klockan 18.

Läs också:

Läs också reportaget där Leith Eskandar berättar om sorgen och saknaden efter sin bror:

ANNONS