Även i år var det de grönklädda Nisse-eleverna som tog hem segern i Utmaningen.
Även i år var det de grönklädda Nisse-eleverna som tog hem segern i Utmaningen.

Nisse vann Utmaningen – i år igen

På den ena sidan Måg, på andra Nisse. Det är orange mot grönt. Årets bästa gymnasieskola ska utses. Dags för utmaningen!

ANNONS
|

I går möttes Magnus Åbergsgymnasiet och Nils Ericsonsgymnasiet i den årliga utmaningen. Elever och lärare hade tagit plats i Älvhögsborg. Stämningen var god och ljudnivån hög.

– Låt så mycket ni vill, men inget bråk, vädjade konferencieren.

I takt med att lärarna stoppade öronproppar i öronen skrek eleverna allt högre.

Utmaningen inleddes med en volleybollmatch. När Nisse tog hem första poängen efter bara någon sekund bröt den gröna hejaklacken ut i ett lyckovrål. Poängen fortsatte rulla in till Nisses fördel. Det var tal om utklassning och läggmatch. Och faktiskt, Måg hade inte mycket att säga till om. Men Måg-publiken deppade inte för det utan hejade på med gott mod för alla poäng laget skramlade ihop.

ANNONS

Nätet byttes sedan mot målburar, dags för innebandy. Efter en jämn inledning klämde en orangeklädd spelare in första målet efter sex minuters spel. Kort därpå kontrade Nisse och sköt in 1-1. Matchen gick till förlängning där Måg efter 2.55 avgjorde matchen.

Spänningen i halvlek var olidlig, som en känd Harryson skulle ha uttryckt det. Stämningen lättades upp med lite spex. Mågs bidrag i år var två rappare som efter en stund fick sällskap av tre dansare. Måg gillade det medan Nisse vände ryggen åt det som utspelade sig på planen. När Nisse sedan visade upp en minimusikal gav Måg igen med samma mynt.

– Kränkande! Det är bara för att de skäms själva över att gå på Nisse, var Alina Marjalas och Frej Maltingers, elever i BP1A på Måg, kommentarer på Nisses spex.

Med en seger i ryggen var självförtroendet hos Måg tillbaka. Och i handbollsmatchen var det deras tur att ha övertaget. Om det var tal om utklassning efter volleybollen var det inget mot detta. De blev en promenadseger för de orangeklädda spelarna som vann med 16-7 och nu hade segervittring.

Om Måg skulle bryta Nisses treåriga segersvit, avgjordes i en fotbollsmatch. Men när Nisse-eleverna sparkade in mål efter mål sjönk modet. Matchen slutade 4-1 till de grönas fördel.

ANNONS

2-2 i matcher ledde till att utmaningen i stället fick avgöras med dragkamp. Nisse trodde på seger medan Måg hade gett upp. Efter en relativt överlägsen seger kunde Nisse utropa sig som segrare.

– Det är riktigt surt, säger Eric Norberg Johansson som går i trean på Måg och som varit med om tre förluster under sin tid på skolan.

– När vi vann innebandyn och handbollen trodde vi att vi kunde vinna.

ANNONS