Pär Holmgren kommer till Högskolan Väst och föreläser om ekonomisk värdering av hållbarhet.
Pär Holmgren kommer till Högskolan Väst och föreläser om ekonomisk värdering av hållbarhet.

Pär Holmgren föreläser på Högskolan Väst

På torsdag, den 20 oktober, arrangerar Högskolan Väst en hållbarhetsdag inom temat "hållbart stadsliv". En av föreläsarna är meteorologen och naturskadespecialisten Pär Holmgren.

ANNONS
|

Centrum för hållbar utveckling vid Högskolan Väst anordnar för andra året en dag med föreläsningar och möjlighet att nätverka kring hållbarhetsfrågor.

Årets hållbarhetsdag innehåller tre huvudområden: Den socialt hållbara staden, god bebyggd miljö och ekonomisk hållbarhet.

En av föreläsarna är Pär Holmgren, kanske mest känd som meteorolog på SVT i över 20 år. Sedan ett år tillbaka är han anställd hos Länsförsäkringar som naturskadespecialist.

– Jag brukar säga att jag i dag jobbar med oväder i stället för vanligt väder, säger han och skrattar.

Han är också en efterfrågad föreläsare och för tillfället åker han land och rike runt, flera dagar i veckan, och föreläser om hållbarhetsfrågor.

ANNONS

– I Trollhättan kommer jag att prata kort om och lägga fokus på hur vi kan bli duktigare på att koppla ihop ekonomi och ekologi. Vi måste bli duktigare på att skilja på ekonomisk tillväxt och oekonomisk tillväxt, säger Pär Holmgren.

Andra föreläsare denna dag är Svante Axelsson, nationell samordnare för fossilfritt Sverige, Moa Tunström, Nordregio, Meta Berghauser Pont, Chalmers, och Anders Källström, Sustainable circle.

Hållbarhetsdagen arrangeras i samarbete med Den globala skolan/Universitets- och högskolerådet, Sustainable circle och Länsförsäkringar.

ANNONS