Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Polisen redo om det trappas upp

Två dygn med oroligheter på Kronogården följdes av ett överraskande lugnt tredje dygn för polisen. Men inför helgen, när fler rör sig sent ute på kvällarna, gör man sig redo för upptrappning igen. Nu behandlar polisen det som en särskild händelse med en organisation separerad från övrig verksamhet.

– Det gör att vi får mer resurser tillgängliga uti fall att. Vi kommer arbeta med upprätthållande av ordning och för säkerhet och kan lagföra personer som begår brott, säger Daniel Mattsson, inre befäl hos Trollhättepolisen.

Innebär det att ni lämnar den defensiva taktiken?
– Vi har medvetet undvikit konfrontation och det kommer vi fortsatt att göra för att skapa trygghet. Men vi har ju haft mer folk ute det senaste, även på dagtid och det fortsätter vi med, även fler fordon. Vi ska vara mer synliga.

Efter två kaotiska dygn i stadsdelen Kronogården med stenkastning, småbränder och uppviglad stämning blev natten till fredag dock betydligt lugnare.

Det har gjort att man nu har kunnat se tillbaka på vad som hänt, analyserat och samlats för att stärka organisationen och vara ordentligt förberedda inför helgen då ännu fler personer kan vara i rörelse ute.

– Men det är ju ingenting vi vet hur det kommer bli, säger Daniel Mattson.

Inga fler polisanmälningar är gjorda i anslutning till händelsen, för utom de fyra som kommit in tidigare om skadegörelse och inga personer har gripits.

Läs mer om Kravaller på Kronogården
MEST LÄST