Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Prisuppgången på villor har stannat av

Färsk statistik visar att villapriserna i Trollhättan har stagnerat. Det är dock för tidigt att fastslå en nedåtgående trend.

Prisuppgången på villor i Trollhättans kommun har avstannat. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. Enligt företagets siffror har prisutvecklingen sjunkit med 1,3 procent de senaste tre månaderna.

Att siffrorna skulle peka på en nedåtgående trend är dock för tidigt att säga.

– I mindre kommuner är försäljningsvolymerna ofta ganska små. Det finns därför en risk att enstaka objekt kan påverka statistiken, säger Hans Flink, försäljnings- och affärsutvecklingschef vid Svensk Mäklarstatistik och fortsätter:

– Det är först när försäljningssiffror sätts i ett större perspektiv, sett över exempelvis en treårsperiod, som man kan tala om trender.

Fastighetsbyrån i Trollhättan har inte noterat den försämrade prisutvecklingen.

– Nej, det är ingenting som vi märkt av. Mellan januari och maj i år har våra siffror tvärtom gått upp med 10 procent, jämfört med föregående år, säger Daniel Engman, kontorschef vid Fastighetsbyrån i Trollhättan.

Generellt sett har prisutvecklingen ökat på villor i Trollhättans kommun under de senaste fyra åren. När en nedåtgående trend kan vara att vänta är svårt att spekulera i, enligt Daniel Engman.

– Man kan naturligtvis fundera på hur länge priserna kan fortsätta att gå upp, men att svara på när det vänder är jättesvårt, säger han och fortsätter:

– Lokalt ser vi i nuläget inga mörka moln. Att det satsas mycket på närområdet är positivt för marknaden.

MEST LÄST