Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Risk för långa köer vid vägarbeten på Överby

Natten till onsdag inleds de omfattande vägarbetena på E45 vid Överby och Stallbackabron, vilket kommer påverka trafiken en hel del. – Det finns risk för att köerna kommer att öka under vissa tider på dygnet, exempelvis under rusningstrafiken, säger projektingenjör Linnéa Larsson på Trafikverket.

Under tre veckor får bland annat de som ska ta sig från köpcentrat norrut mot Vänersborg på E45 ta en extra sväng över bron mot Trollhättan och tillbaka via Stallbackarondellen.

– För att kunna utföra arbetet på ett effektivt och säkert sätt som möjligt behöver påfarten från Överby mot Vänersborg stängas av tillfälligt. Därför blir en omledning över bron vid Stallbackarondellen nödvändig för att kunna utföra arbetet. Vi uppmanar de trafikanter som har möjlighet att använda alternativa vägar under denna period att göra detta.

Kunde man inte ha lett trafiken via Båberg i stället?

– Det skulle innebära längre körsträcka via Båberg, så beslutet togs att omledningen ska ske via Stallbackarondellen, berättar Linnéa Larsson.

För att tydliggöra omledningen har man markerat genom tillfälliga vägvisare, så det kommer inte vara några problem att se hur man ska ta sig fram, menar Larsson.

Från början var det tänkt att arbetena skulle inledas redan på måndag, men det har nu flyttats fram till natten mellan tisdag och onsdag.

I övrigt kommer det under åtta veckor framåt från den 15 augusti periodvis vara avstängda körfält i båda körriktningarna på E45. Minst ett körfält i var riktning kommer dock alltid att hållas öppet.

Detta beror på att Trafikverket ska bredda och förlänga avfarten mot Överby i södergående riktning, och lägga ny beläggning längs hela trafikplats Överby, ett område på cirka en kilometer. Dessutom behöver man göra reparationer av E45:ans bro över ”gamla järnvägen”. Denna del av projektet är beräknad att pågå till början av oktober.

På själva den nya handelsytan kommer mark- och schaktarbeten inledas vecka 34 på den del där Biltema ska byggas, nära E45. I våras blev bygglovet klart och på den drygt 20 000 kvadratmeter tomtytan ska ett 7 000 kvadratmeter stort varuhus sedan uppföras.

Under den åtta veckor långa projekttiden får man som bilist ha lite tålamod med framkomligheten.

– Absolut finns en risk att köerna kommer att öka under vissa tider på dygnet, exempelvis under rusningstrafiken. För att minska trafikpåverkan uppmanar vi trafikanter att använda sig av kollektivtrafiken, samåkning eller att då välja alternativ väg, säger Linnéa Larsson.

MEST LÄST