Parkera. Följ skyltar mot parkeringar i helgen, uppmanar kommunen.
Parkera. Följ skyltar mot parkeringar i helgen, uppmanar kommunen.

Så påverkas trafiken under festivalen

Med stadsfestivalen kommer antal bilar och människor i stadens centrum att öka. Det gäller att hålla uppsikt på skyltar, och parkera på avsedda platser.

ANNONS
|

– Det är inga vägar som direkt stängs av förutom under kraftprovet, men begränsad framkolighet blir det ju när det är så mycket människor i centrum. säger Drazen Kendes på stadsbyggnadsförvaltningen på Trollhättans stad.

Framkomligheten i hela centrala staden säger han kan påverkas av evenemanget. Men de enda avspärrningarna som faktiskt stoppar trafiken finns på Polhemsgatan och Strandgatan.

Han hänvisar bilresenärer till parkeringar på Oden, resecentrum och högskolan.

– Man får ha uppsikt och se vart det är skyltat till parkering, men det är de närmaste, säger Drazen Kendes.

Den påverkan som i år finns på trafiken menar han är som den har varit tidigare år.

ANNONS

– Det är inget direkt nytt, men visst påverkar ju en sådan stor stadsfest hur framkomligheten ser ut i centrum, säger Drazen Kendes.

Under helgen sätts även extra bussar in, både i Trollhättan, i Vänersborg och mellan städerna. Många av de extra turerna går under nätterna. Linje 65 kör under fredag och lördag natt en tur i timman mellan klockan 22.00-02.00. Även linjerna 91, 92 och 640 förstärks med en extra tur under fredag och lördag natt. Under dagtid körs bussarna efter ordinarie tidtabell.

– Fallens Dagar lockar många besökare och vi vill underlätta för att fler ska välja bussen istället för bilen, sa Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina Vänersborg som kör all stadstrafik åt Västtrafik i området, till TTELA i tisdags.

ANNONS