Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ska ha kört på personbil och smitit från platsen

En man ska ha kört för snabbt inte beaktat väjningsplikten och kört in i en annan bil i korsningen Riddaregatan, Kungsgatan, i Trollhättan. Händelsen inträffade den 28 september 2016.

Enligt åklagaren ska de en av de två personerna som befann sig i bilen som blev påkörd ha fått smärta i nacke, bröst, huvud och knä. Den andra personen, som också körde bilen, ska ha fått smärta i panna, rygg och knä.

Mannen i 30-årsåldern ska efter olyckan även ha smitit från platsen och vid tillfället för olyckan ska mannen inte ha haft någon rätt att köra bil, då denne inte ska ha haft ett giltigt körkort.

Tingsrätten ska nu ta ställning till om mannen i 30-årsåldern, gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, smitning från olycksplats samt olovlig körning.

Domstolen ska även ta ställning till om mannen tvingas att betala skadestånd för skadorna som skett på personbilen som han ska ha kört in i samt skadestånd till de personer som skadats i olyckan. Det sammanlagda skadeståndsbeloppet överstiger 80 000 kronor.

MEST LÄST