Dagarna på äldreboende blir för långsamma, menar Britt Hallgren (-), särskilt för personer som inte har demens.
Dagarna på äldreboende blir för långsamma, menar Britt Hallgren (-), särskilt för personer som inte har demens.

”Ska inte kännas som dödens väntrum”


– Vilka möjligheter finns för fysiskt sjuka som inte längre kan och vill vårdas i hemmet att få tillgång till renodlat somatiskt gruppboende?

ANNONS
|

Den frågan ställde Britt Hallgren (-), samtidigt som hon konstaterade att antalet servicelägenheter skurits ner kraftigt och att en stor del av kommunens gruppboenden viks åt demenssjuka.

– Ja, det grundar sig i den äldreboendeplan som du var med och antog i omsorgsnämnden 2012. Källstorpsgården täcker vårt behov av somatiska platser, det är demensboenden vi behöver, sa ordförande Ann-Christin Holgersson (S).

Britt Hallgren hade nyligen besökt vänner på Källstorpsgården.

– De lovordar terapin och personalen, men efter klockan 14 känns det som ”dödens väntrum”, sa hon och argumenterade ännu en gång för att kommunen ska släppa in privata alternativ.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla äldreomsorgen. Vi har använt statliga stimulansmedel till egentid för de boende, som kommer överens om aktiviteter med sin kontaktperson – enskilt eller i grupp. Det uppfattas som positivt. Och många som bor på Källstorpsgården trivs bra, sa Ann-Christin Holgersson.

ANNONS
ANNONS