Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/10
ANNONS ▼

Spel lockade besökare i alla åldrar

Kortspel, rollspel, e-sport ­eller brädspel. Valmöjligheterna var många när andra upplagan av Spelmässan ägde rum på ­Folkets hus.

Dörrarna har bara varit öppna en timme men inne i Cliosalen på Folkets hus Kulturhuset är det redan fullt med folk. Gamla och unga, killar och tjejer. Många är de som vill besöka Spelmässan i Folkets hus Kulturhuset.

– Vi har räknat till över 200 unika besökare redan. Förra året hade vi sammanlagt 200 så slutresultatet på unika besökare kommer bli mycket högre i år, säger en nöjd Lars Blomgren, på Studiefrämjandet som är de som anordnar mässan.

Det är andra året i rad som Studiefrämjandet anordnar Spelmässan i Trollhättan. Förra året var platsen N3 men i år har man flyttat närmare centrum efter en önskan från deltagarna.

– Syftet är att öppna upp för de som är nyfiken på vad det här handlar om och för de som redan är aktiva. Det är en möjlighet att få prata med de som håller på med medlemmarna i de olika föreningarna, säger Lars Blomgren.

Sju spelföreningar från Trollhättan och Vänersborg är på plats för att visa upp sina verksamheter. Vid Alara games bord sitter kompisarna Julia Johansson Hedström, 12 år, och Isabelle Ivarsson Övegren, 12 år, och spelar kortspelet Magic the gathering.

– Jag tycker det är asgrymt och man lär sig väldigt snabbt, säger Isabelle Ivarsson Övegren, som spelar för första gången.

I vanliga fall brukar kompisarna spela Minecraft tillsammans men passar på att besöka Spelmässan under sportlovet för att prova på andra spel.

– Det är kul att prova på spel som man aldrig hört talas om innan, och att träffa andra som har samma intresse som en själv, säger Julia Johansson Hedström.

Nya för i år är föreningen Smash 4 Trollhättan som varje söndag spelar Super smash bros 4 tillsammans. Nu är de på mässan för att locka fler medlemmar. Och populärt verkar det vara, det är fullt med folk framför tv-skärmarna.

– Jag har spelat Super smash bros 4 ett tag men jag skulle gärna spela det mer regelbundet, säger Anton Hedemäki.

MEST LÄST