Misstänkt pistolman anhållen

En stor polisinsats har pågått på Kronogården i Trollhättan under onsdagsmorgonen. En man i 30-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott.

ANNONS
|

Polisen larmades vid 5-tidenpå onsdagsmorgonen till Kronogården i Trollhättan. En man med ett pistolliknande föremål hade tagit sig in i en kvinnaslägenhet.

– Kvinnan uppfattar det som hotfullt och springer ner i trappuppgången och ringer polisen, säger Ulla Brehm, presstalesman på polisen.

I lägenheten fanns också en annan man som var bekant till kvinnan. Enligt polisen var han efterlyst och han omhändertogs.

Mannen med det misstänkta vapnetvar dock borta när polisen kom till platsen.

– Vi vet inte om det handlar om ett riktigt vapen som han ska ha haft, men i nuläget får vi utgå från det, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Vid klockan 7.50 griper polisens insatsstyrkaden misstänkte mannen odramatiskt och tar med honom till arresten.

– Han hittades i en lägenhet. Det är en man i 30-årsåldern från Trollhättan. Han är känd av oss sedan tidigare och han umgås i samma krets som kvinnan, säger Karl-Johan Främling, inre befäl på Trollhättepolisen.

Något vapen anträffades inte vid gripandet.

– Vi har hittat ammunition, mellan 50 och 100 patroner.Vi håller på att göra en husrannsakan på adressen han hittadespå.

Mannen har anhållits och han är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott.

– Förhör har hållits medmannen och han förnekar brott, säger Karl-Johan Främling.

Ett vittne uppgavtill TTELA att hon vaknade vid 5-tiden på morgonen av, vad hon tror var, flera pistolskott.

– Drygt en halvtimme senare tittade jag ut och då var det massor av poliser utanför. Det är fullt pådrag här. Poliserna har sköldar, masker och automatvapen. De har spärrat av större delen av Slåttervägen och har gått in i en trappuppgång, säger vittnet.

Efter en stund hade tre av poliserna med sig en person ut, enligt vittnet.

Vid 7.30-tiden uppger vittnet att fler poliser kommittill platsen.

– Det sitter poliser med automatvapen bakom ett träd och gömmer sig, säger hon.

ANNONS

Ulla Brehm säger att honinte kan bekräfta att skott ska ha avlossats, men att vittnen har hört skott ochuppgett att dekäntdoft av knallpulver.

– Ingen person har kommit till fysisk skada vad jag vet. Men det är klart att det skapar oronär folk vaknar upp till att det befinner sig flera polisenheter i området, säger Ulla Brehm.

ANNONS