Styckmord och våldtäkter för LKP

Ett antal grova utredningar verkar närma sig till slut, men samtidigt ligger mer ouppklarade brott på Länskriminalen i Trollhättans bord. Det handlar om styckmord, våldtäkter och vad som beskrivs som "en ren avrättning".

ANNONS
|

Grova brott – som "Hallbergsmannen" och "Dannebackenfallet" – verkar nu börja nå någon form av ände, efter ett tungt våldsår i TTELA-området. Länskriminalpolisen i Trollhättan som utrett ärendena ägnar sig fortsatt även åt andra allvarliga fall, som minst två ouppklarade våldtäkter.

Bland annat det som skedde efter ett Halloweenfirande i Trollhättan i fjol. TTELA skrev om det mycket brutala överfallet i början av november i år, då offret själv berättade om händelsen, men förvånande få tipsade polisen efter det, enligt länskriminalens Sten-Rune Timmersjö:

– Något enstaka bara, säger han.

Samtidigt finns ännu en ouppklarad anmäld våldtäkt som ska ha skett i Vänersborg, i närheten av Missionskyrkan, vid 09-tiden söndagen den 1 september. Polisen har i utredningen önskat komma i kontakt med ett medelålders par med en hund som ska ha tilltalat både gärningsmannen och kvinnan.

ANNONS

– De har inte gett sig till känna.

Ständigt pågår också utredningarna av Peter Larssons och Daniel Olssons försvinnande.

De två byggföretagarna Larsson från Ljungskile och Olsson från Uddevalla har varit borta sedan hösten 2008, och polisen misstänker att de utsatts för brott. Bland annat fann polisen spår efter strid i en av männens hem, och den andre ska ha sagt till vänner att han kände sig orolig.

– Vi får in tips då och då, sammanfattar Timmersjö.

Under hösten är det också länskriminalen som utrett det så kallade Saltömordet. I september fann fritidsdykare likdelar som hade dumpats i havet utanför Strömstad. Kroppsdelarna, som hittades paketerade på 14 meters djup, visade sig tillhöra en tidigare morddömd 64-åring från Göteborgsområdet.

Mannen hade varit försvunnen under en period, efter att i mars i år släppts på fri fot efter att ha avtjänat ett långt straff för att ha skjutit ihjäl sin hustru på en parkering år 2006. Framsteg har gjort i utredningen men ännu har ingen gripits för styckmordet.

– Vi håller på och hör folk, säger Timmersjö.

– Vi ska också söka av runt fyndplatsen efter fler delar med hundpatrull, men vädret har inte tillåtit. Det behöver sluta storma först.

ANNONS
ANNONS