Tjuven som togs på bar gärning

Pappan och tonårsdottern tittade på tv på ovanvåningen när de plötsligt hörde hur det gick i dörren. I trädgården hittade pappan en amfetaminpåverkad man utrustad med ficklampa och kniv.

ANNONS
|

På torsdagen hölls rättegången mot den 35-åring som togs på bar gärning när han gått in i en familjs villa i Skoftebyn i Trollhättan.

Klockan var runt kvart i sju på kvällen den 30 november. Ytterdörren var olåst.

– Jag väntade hem tre familjemedlemmar, men efter en stund insåg jag att jag inte kände igen ljuden från hallen, sade husägaren i rätten.

När kikade ner i trappan mot undervåningen såg han en person smyga ut ur hallen.

Han bad sin dotter stanna på övervåningen och ringa efter polis. Själv sprang han barfota ut ur huset och hittade den åtalade i trädgården. Med hjälp av en granne höll han fast honom tills polis kom till platsen.

ANNONS

När den åtalade 35-åringen greps hade han en kniv och en halvmeter lång ficklampa på sig. Vid provtagning visade det sig att mannen var påverkad av amfetamin. Han hävdar att det hela är ett stort misstag. Han letade efter en kompis hus när han fick syn på en dator genom fönstret och gick in. Sedan ångrade han sig eftersom det inte kändes rätt, och smög ut igen. Ficklampan hade han som av en händelse fått av en vän dagen innan.

Åklagaren menar dock att den misstänkte snarare ångrade sig när han hörde tv:n från ovanvåningen.

Den åtalade är misstänkt för försök till grov stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Dom kommer den 27 december.

ANNONS