Trafiken påverkas när Överby bygger om

I augusti startar arbetet för en längre avfart för södergående riksväg E45 till Överby. Något som påverkar trafiken.– Vi har valt att starta arbetet efter semestrarna, för att undvika att störa sommartrafiken, säger Magnus Enhörning, projektledare på Trafikverket.

ANNONS
|

Under de åtta veckorna som arbetet beräknas pågå kommer körfälten i både södergående och norrgående riktning att vara avstängda periodvis. Minst ett körfält i båda riktningarna kommer dock alltid att hållas öppet.

Hastigheten sänks även förbi arbetsplatsen, till 50 kilometer i timmen.

– Vi hänvisar trafikanter till andra vägar om det är möjligt, man kommer förbi men det kan bli köer. Har man målet Vänersborg kan man ju alltid åka över Vargön och genom Stallbackarondellen, säger Magnus Enhörning.

Under de tre första veckorna som arbetet pågår, från den 14 augusti till den 1 september, kommer påfartsrampen från köpcentrumet i nordlig riktning att vara avstängd. Denna trafik kommer att ledas om just via Stallbackarondellen på andra sidan Göta älv.

ANNONS

Arbetet som Trafikverket ska utföra omfattar tre delar. En förlängning av avsvängningsfältet på E45 för södergående trafik, en ny beläggning längs hela trafikplatsen och en reparation av E45:s bro över den "gamla järnvägen".

– Det här var ju ett projekt som bara växte, det började med ursprungsdelen som var svängfältet, sen upptäckte man att bron behövde renoveras och bestämde att göra det i samma veva. Sen behövde man också utföra beläggningsåtgärder under en ganska lång sträcka, eftersom vi gör så mycket, säger Magnus Enhörning.

Arbetet väntas pågå från den 14 augusti till den 6 oktober, men datumen kan ändras beroende på väder.

– Det är främst beläggningsarbetet som är väderberoende. Är det blött och regnar kan man nämligen inte utföra allt, och då kanske vi måste vänta och projektet drar ju då ut på tiden, säger Magnus Enhörning.

Fakta: Så påverkas trafiken

Periodvis stängs körfält på E45 i både södergående och norrgående riktning, men ett körfält i varje riktning kommer alltid att vara öppet.

Hastigheten sänks till 50 km/tim förbi arbetsplatsen.

Under de tre första veckorna, från 14 augusti till 1 september, stängs påfartsrampen från köpcentrumet av i nordlig riktning mot Vänersborg. Trafik leds om via Stallbackarondellen.

Källa: Trafikverket

ANNONS