Trollhättebo döms till fängelse för barnvåldtäkter

På fredagen dömdes en Trollhättebo för flera fall av våldtäkter mot barn. Domaren ville emellertid att åtalet skulle ogillas. Inte heller flickans mamma tror på henne.

ANNONS
|

Mannen, som är i 40-årsåldern,döms av tingsrätten i Vänersborgtill sex års fängelse för ett flertal fall av våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och misshandel. Han ska också betala drygt 300 000 kronor i skadestånd till den utsatta flickan.

Det är en och samma flicka som har utsatts för övergreppen, som pågick mellan februari 2015 och november 2016. Flickan var då tolvoch 13 år. Brotten ska ha begåtts både i Trollhättan och på semesterresor.

Mannen har suttit häktad sedan jul och åtalades i slutet av februari misstänkt för åtta fall av våldtäkt mot barn, tre fall av sexuellt övergrepp mot barn, två fall av misshandel och försök till våldtäkt.

ANNONS

Samtliga gärningar har förnekats av mannen. Han uppger att han haft en god relation till flickan. Flickans mamma hävdar att hon ljuger och mannen backas även upp av övriga familjemedlemmar. De är dock inte hörda under ed.

Men utomstående vittnen berättar något annat. De uppger att de sett mannen slå flickan, klämma och nypa henne på brösten, samtkränka henne verbalt. Vittnen berättar även att mannen och mamman tillsammans har bestraffat flickan med utegångsförbud och tvingat henne att sitta på golvet.

Tingsrätten anser att flickan lämnat en trovärdig berättelse och att hennes uppgifter i all väsentlighet är tillförlitliga. Där flickan inte minns helt klart förklarar en kurator att hon sannolikt är stresspåverkad efter att under lång tid utsatts för en rad trauman. Mannens förklaringar anses som orimliga. Tingsrättenansåg därmed att åtalet var styrkt.

Rådmannen, domaren, var emellertid inte helt enig med övrig tingsrätt. Han pekade på att det finns flera ologiska luckor och att vissa uppgifter inte kan kontrolleras. Rådmannens uppfattning var att åklagare inte kunnat bevisa bortom rimligt tvivel att mannen är skyldig och ville därför att åtalet ska ogillas.

Men rådmannen överröstades och var i övrigt enig med majoriteten av nämndemännen.

Flickan är omhändertagen och mannen ska stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

ANNONS

ANNONS