Trollhätteklassen missade med en poäng

Under torsdagen gjorde Västsveriges bästa åttondeklassare upp om vem som är bäst i teknik och naturvetenskap i tävlingen Teknikåttan. Trollhätteklassen snubblade på mållinjen och missar riksfinalen i Eskilstuna.

ANNONS
|

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för åttondeklassare. På torsdagen hölls regionfinalen på Högskolan Väst med sex tävlande klasser från olika delar av regionen. Bland lagen fanns klass 8B från Strömslundskolan och 8Y från Fridaskolan representerade. Båda klasserna slogs ut i semifinalen under förmiddagen – Strömslundsskolan missade finalen med bara en poäng.

– Det kändes surt att det var så nära. Men vi gjorde vårt bästa, säger Sophie Nordberg Saxberg från Strömslundsskolan.

Hon förklarar att det var en jämn semifinal, och att de hade otur med vissa frågor, och tur med andra.

– Men vi är nöjda att vi har kommit så här långt, det har varit kul, berättar hon.

ANNONS

Syftet med tävlingen är att väcka intresse för de ämnena hos ungdomarna, och att stimulera deras fantasi och kreativitet.

Det är första året som Strömslundsskolan kvalificerar sig till en semifinal. Pia Benson är lärare och mentor för 8B på Strömslundsskolan. Hon berättar att hon är nöjd med klassens insats.

– Vi är jättenöjda att vi bara är här. Det känns bra! Det var en oerhört spännande match, säger hon.

Hon förklarar att hon tror att eleverna är lite besvikna efter dagens tävling. Men nästa år satsar de på att komma tillbaka.

– Vi får återhämta oss, det är ju en tävling, säger hon med ett skratt.

Den 23 maj blir det riksfinal i Eskilstuna.

ANNONS