Trollhättepolitikern har avlidit

Marie Kide från Trollhättan, som skadades svårt i terrorattacken i Stockholm, avled under fredagsmorgonen. Marie Kide var lärare och miljöpartistisk fullmäktigeledamot i Trollhättan. – Det är en jätteförlust, hon var älskad av oss och av andra, säger Esther O'Hara, kommunalråd (MP) i Trollhättan, till TTELA.

ANNONS
|

Esther O'Hara fick beskedet om hennes partikamrat på morgonen.

– Hon ställde alltid upp för barn och de som har det svårt i samhället. Hon hade ett stort socialt engagemang och ett stort hjärta, säger hon.

Esther O'Haraberättar vidare att Mariespred värme och kärlek omkring sig och att det var ett privilegium att arbeta ihop med henne.

– Våra tankar är med Maries familj i denna svåra stund, säger Esther O'Hara.

Marie Kide satt med i kommunfullmäktige för Miljöpartiet i Trollhättan, hon var ledamot i utbildningsnämnden och satt med i styrelsen lokalt.

– Det kommer att bli tomt utan henne. Hon var så snäll, ödmjuk och alltid glad, sägerJens Jönsson som ärordförande i miljöpartiet i Trollhättan till TTELA.

ANNONS

Han berättar attMarie Kide var i Stockholm tillsammans med sin väninnaLena Wahlberg från Ljungskile som också dödades i terrorattacken.

– Vi i partiet ska haen minnesstund med en tyst minut för Mariei Vänersborg i morgon, säger han.

66-åriga Marie Kidearbetade även som lärare på Kronan i Trollhättan, som i oktober 2015 utsattes för en brutal attack då 21-årige Anton Lundin dödade tre personer.

– Hon var en fantastisk person, nu måste vi få tid att sörja, säger Djeno Mahic, rektor för Kronan.

– Vår medarbetare och politiker var svårt skadad och klarade sig tyvärr inte. Det är väldigt tragiskt. Våra tankar går till familjen, säger Peter Asp, informationschef i Trollhättans stad.

Marie Kide,som vårdats på ett sjukhus i södra Sverige för skadorna hon fick,är det femte dödsoffret i terrorattacken.

Familjen har bettom respekt att få sörja i fred.

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin har skickatsina tankar till Maries familj, anhöriga, kollegor och elever.

”Jag träffade Marie senast när jag besökte hennes skola i Trollhättan. Det var så tydligt att hon var en lärare som fick och gav eleverna respekt, trodde på dem och gav dem kraft att tro på sig själva. Nu har hon ryckts ifrån sina elever, nära och partikamraterna lokalt i Trollhättan. Våra tankar är med dem idag. Det är människor som Marie som på riktigt bygger Sverige. Hon är saknad”, skriverGustav Fridolin på partiets hemsida.

ANNONS

”Våra tankar är med familjen, anhöriga och Maries kollegor och elever som nu mist en stark positiv kraft i skolan. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig”, skriverIsabella Lövin.

Läs också:

ANNONS