Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Våldsam trafikolycka - polisen utesluter inte brott

Sent på onsdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka med två personbilar vid Edsborgs idrottsplats. De fyra personerna, alla hemmahörande i Trollhättan, skadades allvarligt.

Larmet kom strax innan klockan 23 på onsdagskvällen. Två bilar hade kolliderat i hög hastighet på E45 vid Edsborg. En av dem voltade ner på cykelbanan och landade på taket.

- I den ena bilen satt tre män i 20-årsåldern och i den andra bilen en kvinna i 40-årsåldern, de är alla hemmahörande i Trollhättan, säger Marcus Carlsson, inre befäl hos Trollhättepolisen.

De fyra personerna fördes strax efter midnatt till Näl för att vårdas för sina skador. 

- Alla är fortfarande kvar på sjukhuset och är allvarligt skadade, men tillståndet är stabilt. Skadorna är bland annat frakturer, säger NU-sjukvårdens presstjänst på torsdagen.

De två bilarna bärgades bort och man började arbetet med att sanera platsen från plåt, glassplitter och olja. Trafiken var avstängd i båda riktningarna i någon timma.

- Vi vet inte orsaken till olyckan än. Det kan ligga brott bakom, säger Charlotte Cronholm, förundersökningsledare hos Trollhättepolisen.

Bilen som de tre männen färdades i har tagits i beslag för teknisk undersökning.

- Närmast ska vi prata med de vittnen som finns och även med de inblandade när de känner sig redo, säger Charlotte Cronholm.

Enligt Trollhättans stads hemsida är GC-tunneln under E45 på Tunhemsvägen vid Edsborg avstängd. De uppmanar att man istället ska ta passagen vid Idrottsvägen, alternativt Kungsportsvägen, för att passera E45.

MEST LÄST