Vårdanställd åtalas för pengastöld från brukare

50-åring misstänks ha ha stulit 6000 kronor från två brukare.

ANNONS
|

Det var i oktober förra året på ett boende i Trollhättan som ett par kollegor till den åtalade misstänkte att två brukares kontanta medel inte sköttes på rätt sätt. De kontaktade chefen som i sin tur kontrollräknade brukarnas kassor med en chefskollega och insåg att det inte stämde. Värdeskåpen var tomma på pengar.

Den tilltalade ska ha tecknat otydliga och felaktigt signaturer för pengar som, bland annat, märkts som fickpengar. I vanliga fall ska dessa uttag signeras av minst två personer. Det handlar i ett fall om cirka 4000 kronor för en brukare som inte har funktionella förmågor att ta sig ut och handla. Dennes gode man har varken sett pengarna eller kvitton som skulle kunna styrka att brukaren fått en sådan summa fickpengar.

ANNONS

Den tilltalade åtalas för att stulit kontanter för ett totalvärde på drygt 6 000 kronor från de målsägande.

Efter upptäckten försökte chefen komma i kontakt med 50-åringen och uppmanade denne till att lämna tillbaka pengarna omgående. Hen påstår att pengarna togs från värdeskåpen för att köpa kläder och skor till brukarna som klagat på att deras varit omoderna. Men på grund av sjukdom kunde 50-åringen inte införskaffa kläderna som planerat.

Den åtalade 50-åringen förnekar brott, men har betalat tillbaka pengarna.

ANNONS