Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Tivoli, godisregn, barnshow, sagoläsning, brandbil och ponnyridning ska locka barnfamiljerna till centrum.

  Vårfest i centrum i dagarna tre

  I dag drar Vårfesten igång i Trollhättans centrum, med barnshow, livemusik, modevisning och mycket annat på programmet.

  Det händer mycket i Trollhättan i helgen. På lördag är det Blå natten i fall- och slussområdet (som du kan läsa om på TTELA:s nöjessidor) och musikloppis på N3.

  Men redan på torsdagen börjar Vårfesten, ett centrumjippo som arrangerats några år och som kan liknas vid höstens Trolldagar.

  Butikerna har kvällsöppet och även restauranger och hotell har erbjudanden och aktiviteter under torsdag och fredag, som standup och livemusik.

  – Vårfesten är som störst på lördagen, då händer det mycket på Kungsgatan, Storgatan och gatorna där emellan, säger Marcus Pallvid, centrumutvecklare på City Trollhättan.

  Mode- och barnshow

  På en större scen på Kungsgatan blir det barnshow med Frank & Tokiga Jo-Jo, modevisning och musik med David Nilsson & The Bon Vivants.

  På gågatan ska det också gå att handla blommor och närproducerat i marknadsstånd. De som vill kan delta i en quizkamp, spela bowling eller nappa på erbjudanden om brunch, lunch och fika.

  Barnvänligt

  Stadsbibliotekets sagorum håller öppet, och det finns tivoli och en hel del annat som vänder sig till Trollhättans minstingar.

  – Vi hoppas på bra väder. Och att det inte inträffar några bränder, så att brandbilen kan stå på plats.

  Våren har ju låtit vänta på sig, och därför hinner kommunen inte få alla blomsteruppsättningar på plats till centrumfesten.

  – Men vi kommer att ställa ut solbänkar på Strandgatan, och den här helgen sätter vi på vattnet på Vattenkraftens lekplats vid Insikten, berättar Johan Bengtsson, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.