Räddningstjänsten hade fullt sjå med att släcka branden, man tog bland annat hål i taket för att få bort all rök och gaser.
Räddningstjänsten hade fullt sjå med att släcka branden, man tog bland annat hål i taket för att få bort all rök och gaser.

Villabranden under kontroll

En brand bröt ut i ett hus på Stamkullevägen på Stavre strax efter klockan 14. Ingen person kom till skada, men branden var svårsläckt och inte förrän framåt kvällen var den under kontroll. – Det har varit en gedigen insats, men det har gått bra. Nu har vi bara en styrka kvar på platsen, sa inre befäl Peter Grönroos vid 21.15-tiden. [UPPDATERAD 21.20]

ANNONS
|

Larmet med uppgifter om rök från taket kom in till räddningstjänsten strax efter klockan två. Branden var snart fullt utvecklad och det vällde ut rök från vindsvåningen, som inledningsvis var mest drabbad. Man fick göra hål i taket för att få ut giftgaserna. Under släckningsarbetet försökte man samtidigt bära ut och rädda en del möbler.

– Det är en riktigt besvärig brand i nock- och språngvinden. Dessutom är det väldigt mycket vattenskador, sa Närf:s inre befäl Peter Grönroos på tisdagseftermiddagen.

Som mest var fyra styrkor på plats, Trollhättan, Vänersborg, Vargön och Sjuntorp.

Först var man orolig om man skulle klara att rädda byggnaden, eftersom den var så svårsläckt, men under kvällen var prognosen bättre.

ANNONS

– Utvändigt ser huset helt okej ut, men det är mycket vatten i byggnaden och det har varit svårjobbat eftersom det är en gammal kåk, med mycket ombyggnader och därför är det lätt för elden att sprida sig vidare, sa Grönroos.

Under sena kvällen och natten var bara en styrka kvar på platsen för att bevaka branden. Den var då under kontroll. På onsdagen kommer försäkringsbolaget göra en besiktning och polisen göra en teknisk undersökning för att få fram en möjlig förklaring till branden.

Ägarna till villan är på semester, men har blivit underrättade.

Enligt Peter Grönroos har en person försökt göra ett eget släckningsförsök innan räddningstjänsten kom fram, menklarat sig utan skador.

Sven Ebbesen, från Trollhättan, blev ögonvittne till branden:

– Jag körde förbi och såg hur det kom rök från taket, och att det inte var från skorstenen.

ANNONS