Vilsen sköldpadda på rymmen

Den lilla sköldpaddan gick ensam bland maskrosorna när en man hittade den. Nu söker polisen efter djurets ägare.

ANNONS
|

Det var på tisdagsförmiddagen en man kom in till polisstationen. Med sig hade han den lilla sköldpaddan som han hade hittat.

– Den hade hittats vid en gräsplätt inte långt från polishuset. Den verkade gilla maskrosor berättade han som hittat den, säger Viktoria Corneliusson.

Hon är administratör på polisen och har sett många föremål i rummet där upphittat gods förvaras i polishuset.

– Jag har jobbat här i tre år men aldrig förr har vi fått in någon sköldpadda, säger Viktoria Corneliusson.

Sköldpaddan förvaras dock inte i något rum med annat hittegods. Djuraffären Fidos hämtade upp den och personalen där tar hand om den på tisdagen. På eftermiddagen hade fortfarande ingen ägare hört av sig till polisen.

ANNONS

– Den var ganska liten och enligt Fidos är det en landsköldpadda. Den var inte vanvårdad utan i bra skick, berättar Victoria Corneliusson.

Efter att polisen la upp en bild på den lille paddan på facebook och efterlyste dess ägare har flera hört av sig och sagt att de kan ta hand om den om ägaren fortfarande inte hört av sig.

En del vill ju bli av med sköldpaddor när de tröttnat på dem, vad händer om det är på det sättet?

– Annat hittegods ligger hos oss i tre månader men djurärenden hanteras skyndsamt. Vi kommer att fortsätta ha den i vårt system och se till att den har det bra men jag kan inte säga nu vad som kommer att hända, säger Victoria Corneliusson.

Om du vet något om sköldpaddan så hör av dig till polisen på 114 14.

ANNONS