Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/34
ANNONS ▼

Vitala veteraner på Slussträff

Varje onsdag sommartid mullrar det lite extra nere vid ­Slussarna. Då är det veteranbilsträff med alla möjliga märken och modeller, från Cadillac till Volvo Amazon.

– Det började så smått på 80-talet med 15-20 bilar. Förra sommaren hade vi 200 någon gång, vi fick knappt plats, säger Ingemar Andersson, Trestads Veteranbilsklubb.

Ingemar står med van hand och dirigerar de bilar som klassar in som veteraner på uppställningsområdet. Det är lite jobb i början att få alla på plats.

Och denna soliga försommarkväll kommer rariteterna i strid ström och parkerar längs med vägkanten vid Kanalmuseet och på parkeringen, men även på de gräsklädda kullarna.

Roger Johansson från Alafors och Sören Larsson från Mölnlycke tar en sittande fika vid Rogers svarta, blankpolerade Amazon från 1963. Kaffet och fikabrödet ligger uppbullat i den öppna kofferten.

– Jätteskoj, för det är väldigt många olika bilar att titta på och det är trevligt med allt folk. Vi är här ett par gånger per sommar, säger Roger Johansson.

Vi får sitta in i den enkla kupén och Roger berättar vidare om sitt bilintresse och hur han mest gör småförändringar interiört.

– Egentligen har jag mest varit intresserad av Opel. Men den här har jag haft i två år, det är min andra Amazon. Här har jag byggt en liten hylla, men det ska också in en liten blomma i hörnet vid frontrutan, så att det blir lite hemtrevligt.

Utanför fylls det på med nyfikna besökare, som lapar solsken, tar en glass, fikar och diskuterar de gamla, finputsade ekipagen. Mitt i alltihopa glider Elfkungen in och lägger till vid kajen. På däck bjuder musikkåren på passande storbandsmusik.

Trion Sten Håkansson, Åsaka, Gunnar Svensson, Norra Björke och Michael Pettersson, Sjuntorp, sitter kring ett fikabord och diskuterade dagens uppslutning.

– Vi är här när det är väder och träffar folk och tittar på fina bilar. I dag tog vi en räkmacka också, när det inte var någon kö på cafét, säger Gunnar och skrattar.

– Längre fram i sommar, när semestern börjar, då kan det nog bli ännu fler bilar här, säger de samstämmigt.

När: Onsdag 14 juni

Var: Slussområdet, Trollhättan

Vad hände: Veteranbilsträff

Väder: Strålande sol och 18-19 grader.

Tv-konkurrens: Uppdrag granskning, Skattjägarna, Toppmäklarna och Alla bygger.

MEST LÄST