Våldsam trafikolycka - polisen utesluter inte brott

Sent på onsdagskvällen inträffade en allvarlig trafikolycka med två personbilar vid Edsborgs idrottsplats. De fyra personerna, alla hemmahörande i Trollhättan, skadades allvarligt.

ANNONS
|

Larmet kom strax innan klockan 23 på onsdagskvällen. Två bilarhade kolliderati hög hastighet på E45 vid Edsborg. En av dem voltade ner på cykelbanan och landade på taket.

- I den ena bilen satt tre män i 20-årsåldern och i den andra bilen en kvinna i 40-årsåldern,de är alla hemmahörande i Trollhättan, sägerMarcus Carlsson, inre befäl hos Trollhättepolisen.

De fyra personerna fördes strax efter midnatt till Näl för att vårdas för sina skador.

- Alla är fortfarande kvar på sjukhuset och är allvarligt skadade, men tillståndet är stabilt.Skadorna är bland annat frakturer, säger NU-sjukvårdens presstjänst på torsdagen.

De två bilarna bärgades bort och man började arbetet med att sanera platsen från plåt, glassplitter och olja.Trafiken var avstängd i båda riktningarna i någon timma.

ANNONS

- Vi vet inte orsaken till olyckan än. Det kan ligga brott bakom, säger Charlotte Cronholm, förundersökningsledare hos Trollhättepolisen.

Bilen som de tre männen färdades ihar tagits i beslag förteknisk undersökning.

- Närmast ska vi prata med de vittnen som finns och även med de inblandade när de känner sig redo, säger Charlotte Cronholm.

Enligt Trollhättans stads hemsida är GC-tunneln under E45 på Tunhemsvägen vid Edsborg avstängd. De uppmanar att man istället ska tapassagen vid Idrottsvägen, alternativt Kungsportsvägen, för att passera E45.

ANNONS