Granne: "Man blir förbannad!"

Under fredagen utbröt en brand i ett flerfamiljshus i på Drottninggatan Trollhättan. Ingen människa skadades i den tredje branden i samma lägenhet inom loppet av en vecka.

ANNONS
|

En stegbrandbil har lutat sin stege mot ena väggen på huset. På den andra sidan av huset står tre bilar som det löper slangar i från. På gräsplanen bredvid huset rör sig ett antal brandmän och ett antal oroliga boende har samlats. Nedanför står också ett antal ambulanser och sjukvårdspersonal.

Det är tredje gången inom loppet av en vecka som det brinner i flerfamiljshuset. Dan Andersson bor i samma hus som lägenheten det brunnit i upprepade gånger.

– Jag är förbannad över hur det har blivit. Jag märkte inte av röken i går, men när det brann i fredags märkte jag det, säger han.

ANNONS

En annan kvinna jag pratar med uttrycker också oro över hela situationen.

När en lägenhet eldhärjas tre gånger inom loppet av en vecka är det inte svårt att tänka att det finns ett samband. Så långt vill inte polisen på plats Magnus Svensson gå.

– Det är för tidigt att säga och något utredningen får visa, säger han.

Lägenheten var tom och ingen människa kom till skada vid branden.

– Rökdykare har varit inne i den aktuella lägenheten och den kunde släckas snabbt. Vi har sökt igenom lägenheten, vind och trapphus men inte hittat någon skadad person, Peter Grönros inre befäl på Närf.

ANNONS