Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Åtal för våldtäkter på flicka i USA

Den 20-åriga man från Vänersborg som misstänks ha kidnappat och våldtagit en 12-årig flicka i USA åtalas nu vid Vänersborgs tingsrätt för sexuellt övergrepp mot barn och våldtäkt mot barn.

Enligt åklagaren hade mannen först kontakt med 12-åringen i USA via nätet, från sin hemort i Västsverige. Sedan åkte han till USA, bokade hotellrum och hade vid flera tillfällen samlag med flickan.

Mannen häktades i sin frånvaro av tingsrätten i mitten av november, och greps i Danmark dagen därpå.

Rättegången startar i slutet av februari.

Enligt åklagare Emelie Beillon, vid åklagarkammaren i Uddevalla, ska mannen åtalas för flera våldtäkter mot den 12-åriga flickan i USA men också för sexuellt övergrepp mot barn eftersom mannen vid flera tillfällen utfört sexuella handlingar med flickan över nätet.

TTELA har tidigare skrivit om mannen som häktades i sin frånvaro i mitten av november. Dagen därefter kunde han gripas i Danmark och har suttit häktad sedan dess.

Haft kontakt med flickan länge

Mannen ska först ha haft kontakt med flickan via nätet, från sin hemort i Vänersborg. I början av oktober förra året åkte han över till USA för att träffa henne. Han bokade hotellrum och hade vid flera tillfällen samlag med flickan. Han greps av amerikans polis på hotellet, misstänkt för sexbrott men också för att ha kidnappat flickan.

Mannen har uppgett att han trott att flickan var 18 år men senare ha förstått att hon var yngre.

Teknisk bevisning finns

Åklagare Emelie Beillon säger i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

"Målsägarna och den misstänkte har känt varandra under en längre tid. Vi har teknisk bevisning i form av sparade konversationer mellan parterna och det finns även vittnesuppgifter och förhör som stöd för åtalet".

Rättegången startar i slutet av februari.

Texten uppdateras

Texten uppdateras