Ammoniakskadade mannen mår okej

Den man som skadades när en ammoniakledning började läcka i ishallen i fredags mår under omständigheterna bra.

ANNONS
|

Bygget av den nya läktaren i ishallen I Vänersborg gick inte som planerat under fredagen. Vid ett grävarbete gick ett rör sönder och ammoniak, som används för kylning av ishallen, läckte ut.

En av de anställda hos entreprenören som utför grävarbetet fick ammoniak i ansiktet och fördes till Näl. Enligt Vänersborgs kommuns hemsida mår mannen efter omständigheterna bra.

Läs också:Ammoniakläckan kan bli ett arbetsmiljöbrott

Läckan kunde lagas under fredagskvällen och ishallen användes som vanligt redan från lördag morgon.

– Man gjorde ett snabbt jobb så ishallen kunde användas som vanligt under helgen, säger Sophia Vikström, chef för byggnads- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Vänersborgs kommun.

ANNONS

Vad det var som hände och hur olyckan kunde inträffa utreds nu som en arbetsplatsolycka. Innan utredningen är klar vill Sophia Vikström inte uttala sig om vad det var som gick snett.

– Jag har hört båda parterna prata med varandra, men jag vill inte spekulera i vad som hänt, det ska vara en formell utredning och den får vi låta ha sin gång, säger hon.

Hon tror att utredningen kan vara klar under veckan och innan dess är det heller inte aktuellt att besluta om vilka åtgärder man ska ta till för att undvika att en liknande händelse inträffar.

– Vi får se vad utredningen säger innan vi kan besluta om några åtgärder, säger Sophia Vikström.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada, men ingen är i nuläget misstänkt för brott.

ANNONS