SKRIVER IGEN. Låtskrivaren från Vänersborg, Anton Hård af Segerstad, står bakom två av nästa års bidrag till Melodifestivalen.
SKRIVER IGEN. Låtskrivaren från Vänersborg, Anton Hård af Segerstad, står bakom två av nästa års bidrag till Melodifestivalen.

Anton gör "mello" igen


– Låtarna har hög energi, är inga ballader och utmanar, säger Anton Hård af Segerstad om bidragen "I don't give a" med Lisa Ajax och "Statements" med Loreen.

ANNONS
|

Under onsdagen presenterades vilka artister som ska vara med i melodifestivalen 2017. En som är lättad och glad över det är låtskrivaren och Vänersborgsonen Anton Hård af Segerstad som tillsammans med kollegorna Linnea Deb och Joy Deb står bakom två av bidragen.

– Lisa Ajax har vi vetat om ett tag men Loreen tog tid på sig innan hon tackade ja, vi fick faktiskt reda på det först i går (läs tisdag). Skönt att det är klart och att man inte behöver vara hemlig, säger Anton.

Eller klart och klart, för Antons del väntar nu två intensiva veckor med slutmixning av låtarna. Det lär knappast bli några problem med tanke på den rutin han hunnit skaffa sig i mellosammanhang under de senaste sex åren.

ANNONS

– Jag tror att jag är uppe i 15-16 bidrag totalt, men vet inte exakt.

Och nu står han där igen, trots att han inte alls hade tänkt Melodifestival 2017.

– Vi sa att vi inte skulle lägga fokus på det i år, att vi inte hade tid, men helt plötsligt dök det upp en chans, så ja, då körde vi.

Ni skrev låten "Heroes" som framfördes av Måns Zelmerlöw 2015. Låten vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, är det dags igen?

– Haha, vi får väl se. Det där är omöjligt att veta. Just det året gick "Heroes" hem, i fjol vann Frans med en helt annan typ av låt. Det är lite av tjusningen med det här, att man aldrig riktigt vet.

Loreen, som vann Eurovision Song Contest med "Euphoria" 2012, sa under pressträffen att hon tävlar med "ett vinnarkoncept"?

– Kanske det, den här låten är dock inte alls vad man förväntar sig av henne i grund och botten. Vi hade inte för avsikt att göra en "Eupohria 2".

ANNONS

Utveckla gärna det.

– Den är inte lika poppig utan mer åt vänster, det är ingen ballad, den utmanar lite mer. Loreen har varit med och skrivit den själv, hon har varit med hela vägen, det känns och syns.

Hur beskriver du bidraget med Lisa Ajax?

– Lisas låt kanske är lite mer i linje med vad hon gjort tidigare, men vi har försökt att utmana även där genom att utveckla hennes sound. Det är en låt med hög energi och driv.

Fakta: Melodifestivalen 2017

Deltävlingar: 4 februari: Göteborg, Scandinavium

Adrijana - "Amare"

Boris René - "Her kiss"

Nano – "Hold on"

Charlotte Perrelli - "Mitt liv"

Dina Nah – "One more night"

De vet du – "Roadtrip"

Ace Wilder – "Wild child"

11 februari: Malmö, Malmö arena

Mariette – "A million years"

Benjamin Ingrosso – "Good lovin'"

Dismissed – "Hearts align"

Roger Pontare – "Himmel och hav"

Lisa Ajax – "I don't give a"

Etzia – "Up"

Allyawan – "Vart haru varit"

18 februari: Växjö, Vida arena

Owe Thörnqvist – "Boogieman blues"

Bella & Filippa – "Crucified"

The Fooo Conspiracy – "Gotta thing"

Jasmine Kara – "Gravity"

Robin Bengtsson – "I can't go on"

Anton Hagman – "Kiss you goodbye"

Krista Siegfrids – "Snurra min jord"

25 februari: Skellefteå, Skellefteå arena

Wiktoria – "As I lay me down"

Les Gordons – "Bound to fall"

Sara Varga & Juha Mulari – "Du får inte ändra på mig"

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – "En värld full av strider"

Axel Schylström – "När ingen ser"

Alice – "Running with lions"

Loreen – "Statements"

Andra chansen: 4/3 Linköping, Saab arena

Final: 11/3 Stockholm, Friends arena

Källa:TT

ANNONS