Bo Carlssons överklagande avslogs.
Bo Carlssons överklagande avslogs.

Avslag på Bo Carlssons (C) överklagan

Förvaltningsrätten avslog Bo Carlssons (C) överklagande av Vänersborgs fullmäktiges beslut att inte ge honom ansvarsfrihet.

ANNONS
|

I juni beslutade ett oenigt kommunfullmäktige i Vänersborg att inte ge Bo Carlsson ansvarsfrihet som ordförande i Närf. Bo Carlsson överklagade till förvaltningsrätten. Nu har rätten tagit sitt beslut och det innebär alltså ett avslag. Man motiverar detta med att "Bo Carlsson inom överklagandetiden inte anfört några omständigheter till stöd för sitt överklagande".

Detta förbryllar Bo Carlsson.

– Det är något som är fel, säger han och hävdar att han av förvaltningsrätten fick till och med utgången av augusti på sig komma med kompletteringar.

I domen konstateras att överklagandet har kommit in inom överklagandetiden som gick ut den 19 juli. Men i överklagandet står bara att fullmäktiges beslut skulle vara olagligt. Några närmare omständigheter till stöd för det finns inte.

ANNONS

Och när kompletteringen, som bland annat tog upp att de övriga tre kommunerna i Närf beviljade ansvarfrihet, kom in den 31 augusti var det för sent.

Enligt rådman Maria Jolfors Detert kan rätten inte ta in några nya omständigheter efter att överklagandetiden gått ut.

– Man kan bygga ut sina argument men inte komma med något nytt, säger hon.

Om själva överklagandet säger Maria Jolfors Detert:

– Att bara säga att det är olagligt ger oss inget att gå på. Hur är det olagligt, vi måste få någon ledtråd. Och det har vi inte fått inom tiden för överklagandet.

Nästa instans är kammarrätten. Och det finns förstås en möjlighet att gå vidare dit.

– Det får jag ta ställning till, det är inte omöjligt. Men det här är ingen stor sak för mig, jag behöver inte klamra mig fast vid det här uppdraget, säger Bo Carlsson.

Och han undrar hur man ska ställa sig till att tre av Närfs fyra ägarkommuner, Trollhättan, Färgelanda och Mellerud, gav honom ansvarsfrihet.

– Det är en märklig situation. Jag får nog ta hjälp av någon jurist att reda ut detta.

ANNONS