Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Taxiskylt 001

Bilskojare levde lyxliv – döms till fängelse

Två bilskojare, 54 och 19 år, åkte under några dagar i mars runt i väst- och Sydsverige med taxi och bodde flott på hotell mot faktura. Genom att använda ett uppdiktat företag kom de undan att betala räkningarna.

De båda männen åkte taxi från Varberg respektive Växjö den 3 mars till Vänersborg för att köpa en bil. Taxiresorna skulle betalas av ett, visade det sig i efterhand, icke existerande bilförmedlarföretag genom faktura.

Även deras följande taxiresor i området under kommande tre dagar, inom Vänersborgs kommun och till bland annat Uddevalla, Katrineholm och Sölvesborg sattes upp på det fejkade företaget.

Under tiden bodde de flott på hotell ibland annat Uddevalla och Göteborg, där fakturan ställts ut på bluff-företaget. Allt som allt gick taxiresorna och hotellvistelserna på drygt 50 000 kronor.

I Vänersborg och Katrineholm gjorde de på var sitt håll bilaffärer med två helt oanande kunder. Bilarna, värda 220 000 kronor och 125 000 kronor, låg utlagda på Blocket för försäljning. Åter igen använde de det fejkade bilförmedlingsföretaget vid köpet och några pengar såg aldrig säljarna av.

Bedragarna försökte även sälja bilarna vidare, men blev genomskådade när de nya köparna anade oråd. Till saken är att de båda även saknar körkort, men det hindrade dem inte från att sätta sig bakom ratten.

Nu döms de båda till fängelse, ett år respektive ett halvår, för grovt bedrägeri i var sitt fall och för bedrägeri i tio respektive sju fall och olovlig körning. 19-åringen döms också för ringa narkotikabrott. De frikänns dock från anklagelserna om olovlig identitetsanvändning.

MEST LÄST