Bingo blev upptakt på festlig helg

Under djup koncentration och glatt tjoande inleddes årets upplaga av Fridamäss med bingo i Plantaget.

ANNONS
|

Den sista sommarhelgen betyder Fridamäss i Vänersborg. Under helgen bjuds det på många olika programpunkter och fredagen inleddes med bingo, arrangerad av Vänersborgs HC i samarbete med Köpmannaföreningen. I år har bingon flyttat från gågatan till scenen i Plantaget och ett 50-tal personer hade tagit plats framför scenen. Utropare Jörgen Linnarsson, som vanligtvis håller i trådarna på den populära bilbingon på Sanden, inledde med en dragning av reglerna.

– Det funkar precis som på Bingolotto i tv. Jag ropar Bertil, Ivar och så vidare.

Tystnaden lägrade sig över bänkraderna när deltagarna fokuserat lystrade till "Gustav 55. Ivar 38". En raggarbil puttrade förbi nästan retsamt långsamt medan Bryan Adams gamla dänga Summer of '69 dunkade ur högtalarna. Ett antal ögonbryn höjdes av ljudet men i övrigt rådde full koncentration. Efter bara ett par minuter tjoades det första bingot och den första hundralappen kunde delas ut. Sedan viftades det med bingobrickor på löpande band. När den första omgången var färdigspelad var det deltagarna på första parkett som verkade haft lite extra tur med sig men det jämnades ut i takt med att spelet fortsatte.

ANNONS

Linnéa Andersson var på plats tillsammans med farfar Dan Gustafsson. För dem var det en ny upplevelse att spela bingo live.

– Ingen av oss har spelat bingo såhär förut. Bara framför tv:n dagen innan julafton, säger Dan Gustafsson.

Annars verkade det vara gott om erfarna bingospelare bland deltagarna. Det märktes inte minst på de vänliga protester som ljöd när det plötsligt uppstod lite förvirring om hur många rader som gällde under ett spel.

Vinsterna som delades ut låg på mellan 100 och 500 kronor. Efter 45 intensiva minuter var spelet slut och Birgit Westlund var en av alla vinnare.

– Jag är här för skojs skull. Det är kul att vinna lite pengar!

ANNONS