Uppåt. Anders Birgersson, vd och koncernchef på VBG Group. Foto: Stefan Bennhage
Uppåt. Anders Birgersson, vd och koncernchef på VBG Group. Foto: Stefan Bennhage

Bra start på 2017 för VBG Group

Året har börjat bra för VBG Group i Vänersborg. Omsättningen har fördubblats och förvärvet av Mobile Climate Control står för hälften av ökningen.

ANNONS
|

I delårsrapporten för januari till mars konstateras att VGB:s Europamarknader är fortsatt starka. Omsättningen har mer än fördubblats till 769 miljoner kronor.

– Det är till och med något bättre än jag har räknat med, men vi levererar naturligtvis på en högre nivå efter förvärvet av Mobile Climate Control, säger Anders Birgersson, vd och koncernchef på VBG Group i ett pressmeddelande.

Resultatet efter finansiella poster blev 94 miljoner kronor.

Koncernen är uppdelad i fyra divisioner. VBG Truck Equipment, med en försäljningsökning på närmare 17 procent, går bra och det ska bero på en god konjunktur och en effektiv verksamhet.

Det nyinförskaffade Mobile Climate Control har haft en bra efterfrågan på nästan alla sina marknader.

ANNONS

Edscha Trailer Systems försäljning har gått bra i Tyskland medan den turkiska marknaden är svagare.

Den fjärde divisionen Ringfeder Power Transmission arbetar med att förbättra lönsamheten. Men samtidigt gör man ett bättre resultat än förväntat.

– När vi ha lämnat första kvartalet bakom oss kan jag konstatera att vi har fullföljt våra planer till punkt och pricka. Det nya VBG Group är försäljnings- och resultatmässigt på den nivå som jag själv, styrelsen och som jag tror också marknaden förväntar sig, säger Anders Birgersson.

ANNONS