Brand i soptippen på Heljestorp

Räddningstjänsten har arbetat hela natten med att försöka släcka branden som startade på avfallsanläggningen i fredags kväll. Vid lunchtid på lördagen kunde styrkorna lämna platsen.

ANNONS
|

Efter att det har brunnit hela natten på Ragn-Sells avfallansläggning Heljestorp, har räddningstjänsten nu lämnat platsen.

– Vi har avslutat vårt arbete där. Det brinner lite fortfarande men platsen har täckts med kalk som ska kväva det sista. Personal på anläggningen har tagit över, säger inre befäl vid Närf.

Det var strax innan halv sju på fredagskvällen som räddningstjänsten larmades till Heljestorp. Delar av Vänersborgsstyrkan och delar av Trollhättestyrkan skickades dit. Enligt Närfs Johan Ytterberg brann det i virke uppe på soptippen.

– Högen som brinner är cirka 150 gånger 50 meter stor och runt tio meter hög, sa Johan Ytterberg vid åttatiden på fredagskvällen..

ANNONS

På grund av allt virke har räddningstjänsten haft svårt att släcka branden och under fredagskvällen fanns lastmaskiner på plats.

– De röjer så att vi ska kunna komma fram bättre, säger Johan Ytterberg.

Strax innan 21:30 såg det inte mycket bättre ut:

–Det brinner fortfarande och det kommer det nog att göra hela natten, säger Johan Ytterberg.

På lördagsmorgonen var branden under kontroll men räddningstjänsten var fortfarande kvar på platsen och arbetade med släckning.

– Ja, vi har åtta stycken från räddningstjänsten på plats. Det har brunnit hela natten. Det mesta av de stora högarna med virke har brunnit upp. Vi har bevakat och släckt av under natten, sa Johan Ytterberg vid sjutiden på morgonen,

Enligt räddningstjänsten ska det inte ha varit någon fara för omgivningen.

Troligtvis är det ett blixtnedslag som ligger bakom den omfattande branden.

ANNONS