Christina Milén Jacobsson blev chockad när hon fick beskedet att hon fått Kungliga skogs- och lantbruksakademiens stipendium. Bild: Privat
Christina Milén Jacobsson blev chockad när hon fick beskedet att hon fått Kungliga skogs- och lantbruksakademiens stipendium. Bild: Privat

Christina prisas för sitt landsbygdsarbete

Christina Milén Jacobsson i Brålanda får 2017 års stipendium från Kungliga skogs- och lantbruksakademien för sitt arbete med utveckling av landsbygden, dess företag och medborgare. – Det känns väldigt hedrande att få detta pris, säger hon.

ANNONS
|

Christina Milén Jacobsson är chef för landsbygdsavdelningen samt arbetar som landsbygdsutvecklare och företagscoach vid Hushållningssällskapet Väst.

I många år har hon varit engagerad i olika företag, organisationer och föreningar och hon har lett och medverkat i projekt som syftat till att utveckla och driva landsbygdens frågor. Bland annat gårdsförsäljning av egna produkter, etablering av ridleder, varit med i processen innan start av lokalt mejeri, trädgårdsprojekt för de som står utanför arbetsmarknaden och projekt för integration. Ideellt har hon bland annat startat upp en hantverksbutik, varit engagerad i föräldraförening och är nu med i Brålanda företagarförening.

I torsdags fick hon reda på att hon utnämnts till Kungliga skogs- och lantbruksakademiens 2017 års stipendiat som landsbygdsutvecklare.

ANNONS

– Jag blev chockad när jag fick mejlet och fick sätta mig ner. Det var helt oväntat, säger hon glatt.

Stipendiet delas ut till en person, som genom idérikedom och engagemang i sin praktiska verksamhet som landsbygdsutvecklare, på ett positivt och oegennyttigt sätt bidragit till utvecklingen på landsbygden.

Motiveringen lyder: "För hennes arbete med utveckling av landsbygden, dess företag och medborgare. Christina Milén Jacobsson har lett en lång rad olika projekt och verksamheter som lyft fram, utvecklat och drivit landsbygdens frågor. Outtröttligt förmår hon inspirera, engagera och utveckla individer, företag och organisationer".

– Det känns väldigt hedrande. Jag har jobbat i många år ideellt med olika saker lokalt och har dessutom förmånen att få jobba med likande frågor fast i större perspektiv hos min arbetsgivare. Men det finns fler som ligger bakom, jag har många personer runt mig som hjälper till i processerna – jag hade inte kunnat göra detta själv.

Landsbygdsstipendiet delas ut ur Stiftelsen Hem i Sverige-fonden och utgörs av en penningsumma, som är avsett att användas för studieresor inom ämnesområdet landsbygdsutveckling, och ett diplom.

– Priset är 20 000 kronor och ett diplom. Jag har ingen aning än vad jag ska göra för pengarna.

Prisceremonin sker 28 januari nästa år i Blå hallen i Stockholms stadshus.

ANNONS

Stipendiet delades för första gången ut 1998.

ANNONS