Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Conny väntade tolv timmar på läkare

Över sju timmar får de patienter som väntar längst spendera på akuten på Näl. Men för Vargöbon Conny Kristoffersson blev vistelsen betydligt längre.

Den senaste tiden har TTELA fått flera samtal från oroliga och irriterade läsare som vittnar om lång väntan för att få vård på akuten på Näl. En av dem är Conny Kristoffersson. Han har Parkinsons sjukdom och är van vid snabba skiftningar i måendet. Men för ett par veckor sedan blev han så dålig att hans fru bestämde sig för att ringa sjukvårdsupplysningen.

– Jag mådde inte bra, långt därifrån. Det blev lite panik för när det kör igång så skakar det som in i helskotta. Det går så fort, det kan hända när som helst, berättar Conny Kristoffersson.

Efter rådfrågning fick de numret till icke akut ambulanstransport, strax därefter kom en ambulans till deras hem i Vargön. Efter att sjukvårdarna undersökt Conny bestämde de sig för att ta med honom till akuten. Då var klockan runt elva på kvällen.

– När jag kom in tog de massa prover och så hamnade jag på medicinsidan där alla rum var upptagna. I stället hamnade jag i deras korridor, berättar han.

Vid ett på natten fick han komma in på ett rum, men det skulle dröja ytterligare några timmar innan han fick träffa en läkare för första gången.

– Under den här tiden gick mitt mående upp och ner, och det gör inte saken bättre för man blir ju orolig.

Vid halv fem på morgonen fick Conny till slut träffa en läkare, då hade han redan väntat mer än fem timmar.

– Jag visste direkt vad han skulle säga och det var också det första han sa. Han sa att han inte kunde något om Parkinson, de har inte den utbildningen.

I stället fick Conny vänta på att en läkare från neurologen skulle komma ner till akuten vid åtta på morgonen och undersöka honom.

– Sen kom de och frågade om det gick bra att läkaren kom vid halv nio-nio. Klockan blev tio, klockan blev elva, klockan blev kvart i tolv innan läkaren kom, berättar han och fortsätter.

– Läkaren sa att det inte fanns några platser lediga utan att jag skulle åka hem och fortsätta samma behandling som jag redan har.

Vid halv två bad Conny personalen på akutmottagningen att beställa en taxi. Efter närmare 15 timmar kunde han lämna akuten.

– Jag var inte ett dugg bättre än när jag kom in med ambulansen. Det är inte roligt att åka hem i samma läge som när man kommer in.

Det var Connys första besök på akuten och han hoppas att han slipper åka dit igen.

– Det är klart man blir irriterad när man får vänta länge. Mår man inte bra så är det jobbigt, då vill man ha hjälp.

LÄS OCKSÅ: 

 

MEST LÄST