Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

sdltbac1061-nh (1)
Vänersborgaren döms för medhjälp till glasstölden och försök till stöld av en motorbåt.

Döms för misslyckad båtstöld

Först hjälpte 25-åringen från Vänersborg till att stjäla glass från en glassbil. Drygt en vecka senare försökte han stjäla en båt – men togs på bar gärning.

En 26-åring stal glassen som tillhörde en glassbil och 25-åringen från Vänersborg hjälpte till. Det menar tingsrätten i Vänersborg som nu har dömt de två tjuvarna skyldiga för stölden i oktober.

25-åringen döms för medhjälp till stöld och 26-åringen för stöld.

Med i bevisningen finns bland annat en film från en övervakningskamera där den ena mannen ses bära flera stora förpackningar med glass. Förpackningar som bärs mot en av männens skåpbil. Stölden genomfördes i Munkedals kommun.

Drygt en vecka senare slog 25-åringen till igen. Då försökte mannen ta en båtkärra med en uppställd båt på vid en adress i Vänersborg. 25-åringen klippte med en bultsax upp wiren som låste fast båtkärran vid en lyktstolpe. Han drog sedan kärran för hand i närmare 15 meter till en bil han tagit med. Längre än så kom inte 25-åringen med stölden då han inte lyckades få på kärran på bilens dragkrok. 25-åringen greps av polis i samband med brottet och nu har han dömts till försök till stöld.

25-åringen från Vänersborg döms även för grov olovlig körning vid två tillfällen, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Tingsrätten dömer mannen till fängelse i tre månader och skyddstillsyn.

MEST LÄST